Kom en Bezoek Arnhem!

Arnhem ontdekken

Arnhem ligt in het oosten van Nederland, vlakbij de grens van Emmerich met Duitsland.

Deze gemeente is de provinciehoofdstad van Gelderland en heeft ongeveer 151.000 inwoners. In Arnhem zijn talloze jagerskampen en graven uit het stenen tijdperk opgegraven, wat wijst op de vroegste menselijke aanwezigheid van de stad.

In de middeleeuwen kreeg het gehucht Arnhem een ​​netwerk van vestingwerken en stadsbevoegdheden.

In de jaren die volgden, wisselde de stad vele malen van eigenaar tot de bevrijding aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Arnhem is momenteel een bruisende stad met opvallende bezienswaardigheden, historische architectuur en een bruisend nachtleven, waardoor het een uitstekende reisbestemming is.

Laten we eens kijken naar de topactiviteiten in Arnhem:

Nederland Buitententoonstelling

Dit geweldige museum, gelegen op 4 kilometer ten noorden van Arnhem, is een van de topattracties in Arnhem en het hele land.

Het museum is opgericht in 1912 met de bedoeling de traditionele levensstijl en gebruiken van landelijke Nederlanders te behouden. Hier kunt u zien wat boeren, vissers en ambachtslieden dagelijks hebben doorstaan ​​om te overleven in vervlogen tijden.

Bekijk herbouwde structuren zoals windmolens en werkplaatsen, evenals mensen die technieken tonen die eeuwen geleden werden gebruikt.Het is eenvoudig in te zien waarom dit zo’n populaire bestemming is, want het is echt een opmerkelijk educatief museum.

Sonsbeekpark

Sonsbeek, het meest populaire en bekende park van de stad, omvat ongeveer 200 hectare bos, landbouwgrond en park.

Het grootste deel van dit prachtige park bestaat uit een beukenbos; deze prachtige bomen vormen een ideale achtergrond om te wandelen en de vele verborgen vijvers en fonteinen te bewonderen.

Er zijn ook twee watervallen, waarvan er één een granieten wand heeft die (voorzichtig!) kan worden beklommen. Dit park is ontworpen in de stijl van een Engelse landschapstuin en straalt een sfeer van weelde en grootsheid uit dankzij de bossen, verzorgde gazons en het prachtige witte huis.

Burger’s Zoo

Waarom combineert u een bezoek aan het Openluchtmuseum niet met een ochtend in Burger’s Zoo voor een prachtig dagje uit? Deze twee attracties liggen naast elkaar en zijn beide fantastische plekken om te bezoeken.

Tentoonstellingen in Burger’s Zoo omvatten een oceaanomgeving met een koraalrif en een woestijn met slangen, Afrikaanse grotkrekels en dikhoornschapen. Burger’s Zoo is de thuisbasis van een breed scala aan prachtige wezens, reptielen en zeeleven.

Als je de oceanen en woestijnen hebt gezien, ga dan naar de mangrove om meer dan 30 soorten flora te bekijken en om boogschuttervissen en koningspapegaaien in de boomwortels te observeren.

De kwaliteit van de tentoonstellingen in Burger’s Zoo is ongeëvenaard, en de grote diversiteit aan soorten van de dierentuin maakt het absoluut opmerkelijk.

Oorlogsmuseum Arnhem

De Tweede Wereldoorlog speelt een belangrijke rol in de moderne geschiedenis van Arnhem; deze stad was het toneel van hevige gevechten tussen Engelse, Poolse en Duitse troepen, met als hoogtepunt de Slag om Arnhem.

Hierdoor herbergt Arnhem tal van musea met een oorlogsthema, waaronder het Arnhems Oorlogsmuseum.

Dit museum, gelegen in het noorden van Arnhem, beschikt over een indrukwekkende collectie militaire artefacten, artefacten en voertuigen.

De displays en tentoonstellingen brengen je terug in de tijd; buiten kun je een verscheidenheid aan tanks, transporters en kanonplatforms bekijken, terwijl je binnen een schat aan kennis over Arnhem en hoe de oorlog daar werd uitgevochten.

Eusebiuskerk

De St. Eusebiuskerk, ook wel bekend als de Grote Kerk, ligt in het centrum van Arnhem aan het Kerkplein en domineert de stad sinds de bouw in de jaren 1500.

Gebouwd in een gotisch ontwerp, is de centrale klokkentoren met 93 meter het hoogste bouwwerk in Arnhem. Bezoekers kunnen een lift nemen naar de top van de toren voor een adembenemend uitzicht over de stad.

Omdat de kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar werd beschadigd, hangt een monument van een parachutist aan het plafond van het hoofdpad.

Bovendien zijn de crypten toegankelijk voor het publiek en zijn er enkele ondiepe graven en menselijke resten te observeren.

John Frost Memorial Bridge

Deze spectaculaire boogbrug over de Nederrijn is vernoemd naar generaal-majoor John Frost, die Britse soldaten leidde in de Slag om Arnhem in 1944 om de rivier veilig te stellen en te verdedigen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog reconstrueerden Duitse troepen een brug die sinds de jaren 1600 op deze plek had gestaan ​​om de mobiliteit van troepen te vergemakkelijken.

Na het mislukken van operatie Market Garden en de daaropvolgende bevrijding van Arnhem werd een vervangende brug gebouwd in hetzelfde ontwerp als het origineel.

Bewonder de rivier de Nederrijn terwijl je de lengte van deze brug doorkruist en verwonder je over de slimheid van deze creatie.

Vliegtuigmuseum

Het Airborne Museum, een van de andere uitstekende militaire musea van Arnhem, is gewijd aan de Slag om Arnhem en wat er gebeurde in de omliggende dorpen tijdens operatie Market Garden. De locatie van het museum, het voormalige hoofdkwartier van de Britse 1st Airborne Division, is nu thuis

tot een uitstekende verzameling militaire memorabilia en artefacten van de operatie. Daarnaast zijn er filmpjes, afbeeldingen en interviews met geallieerde soldaten die uitleggen wat hier gebeurde en waarom het zo’n kritieke gebeurtenis was.

Kasteel Doorweth

Ongeveer 15 kilometer ten westen van Arnhem ligt het charmante kasteel Doorwerth. De geschiedenis van deze wonderbaarlijk voortreffelijke constructie gaat terug tot de jaren 1200, toen het een houten constructie was die later in steen werd gereconstrueerd.

Het zou moeilijk zijn om een ​​aantrekkelijker decor voor het kasteel te vinden, aangezien het aan alle kanten is omgeven door een gracht en aan de andere kant van de gracht een bos met talloze paden.

Het kasteel is in zijn oude pracht hersteld en elk element, van de bescheiden ijzeren kozijnen tot de bogen en luiken, is absoluut charmant.

Nationaal Park Hoge Veluwe

Wie verwacht er zandduinen in het hart van Nederland te ontdekken? Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland, en dit natuurgebied is daar toegankelijk.

Opgericht in 1935, diende het park voornamelijk als jachtgebied en de St. Het Hubertus Jachthuis is gebouwd om de jagers te huisvesten. De Hoge Veluwe herbergt talloze soorten dieren in het wild, waaronder edelherten, wilde zwijnen, moeflons, dassen en vossen.

Dit nationale park biedt een overvloed aan paden en goed ontwikkelde wandelpaden, waardoor het een ideale locatie is om buiten te verkennen.

Feestaardvarken

Een massief rood Aardvarken dat op zijn rug in een zandbak ligt terwijl hij een feestmuts draagt? Ja, het Feestaardvarken is precies dat! Dit beeldhouwwerk, geschonken door Burger’s Zoo aan de inwoners van Arnhem, is bekend in de hele stad en is een geweldig gebied voor kinderen om te verkennen, klimmen en spelen in het zand.

Bovendien heeft de aangrenzende bibliotheek een gratis lift waarmee u het Aardvarken van bovenaf kunt bekijken, zodat u dit enorme gebouw ten volle kunt waarderen.

Dit grappige beeldhouwwerk en de kansen die het biedt, kunnen zowel door kinderen als volwassenen worden genoten.

Museum Bronbeek

De Bronbeek is een prachtig paleis dat in 1945 voor het eerst werd voltooid door koning Willem III. De Bronbeek, gelegen ten oosten van Arnhem en omgeven door parken, is zowel een museum als een bejaardentehuis voor bejaarde militairen.

Het museum richt zich op de Nederlandse koloniale geschiedenis en beschrijft in detail de heldendaden van het land in India en de activiteiten van het Oost-Indische leger.

Bekijk een reeks artefacten uit deze periode, zoals kanonnen, legeruniformen, wapens en militaire uitrusting.

Amersfoort

Bent u op zoek naar een dagje uit vanuit Arnhem? Met het openbaar vervoer bent u in slechts 50 minuten in de gezellige stad Amersfoort.

Het historische stadscentrum is omgeven door een cirkelvormig netwerk van grachten, waardoor het een heerlijke plek is om te flaneren.

De Sint-Nicolaaskerk is rijk aan oude architectuur, zoals de Lieve Vrouwetoren.

De bezienswaardigheden bij Jori en fort Koppelpoort zijn eindeloos.

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom Amersfoort zo’n populair bezoek is als je kijkt naar het grote netwerk van grachten van de stad en het schilderachtige landschap dat langs deze waterwegen loopt.

Arnhems Museum voor Moderne Kunst

Op slechts tien minuten van het centraal station van Arnhem ligt het Museum voor Moderne Kunst op een mooi stuk grond aan de Nederrijn. Het museum, opgericht in 1918, heeft een uitgebreide collectie 20e-eeuwse figuratieve, decoratieve en beeldende kunstwerken.

Daarnaast is er een collectie kunstvoorwerpen uit Arnhem en omstreken. Als je een fan bent van hedendaagse kunst, zul je merken dat deze displays erg interessant zijn. Verken het oude stadscentrum.

Musis-uitvoeringszaal

De wijk Markt in het hart van Arnhem, grenzend aan de rivier de Nederrijn en de Eusebiuskerk, geldt als de historische binnenstad.

Naast de prachtige kerk bieden de aangrenzende straten voldoende mogelijkheden om te winkelen, bezienswaardigheden te bekijken en te dineren of te drinken in een van de vele cafés en restaurants.

Wandel langs de rivierpromenade, langs de John Frostburg-brug en het mooie Musispark in om getuige te zijn van de prachtige Musis Concert Hall in al zijn pracht.

Arnhem is een prachtige bestemming om te verkennen, en een wandeling door het oude stadscentrum zal je helpen begrijpen wat deze stad zo speciaal maakt.

Duivelshuis

Het Duivelshuis, ook wel het Duivelshuis genoemd, is een 16e-eeuws stadsfort in het hart van de historische wijk van Arnhem, vlakbij de Eusebiuskerk.

Het huis, voorheen het woonhuis van Maarten van Rossum en nu onderdeel van het gemeentehuis, is vernoemd naar de duivel.

De naam van het gebouw is afgeleid van de monsterlijke standbeelden van saters die de bogen van het gebouw sieren. Deze half-geit, half-menselijke figuren lijken demonisch.

Als opmerkelijk staaltje architectuur mag het Duivelshuis niet ontbreken tijdens een wandeling door de historische wijk Arnhem.

Categorieën:

Laatste berichten:

01

Amsterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consec tetur adipiscing elit. Maece males mas porttitor lectus cursus nec. Ut pharetra metus nec lobortis imperdiet pharetra fermentum.