Kom en Bezoek Arnhem!

Ruimtevaartcentrum Arnhem

Arnhem Space Center en een luxe hotel komen in gevaar omdat belangrijke NT-projecten aanzienlijke vertraging oplopen.

Het Arnhem Space Center wacht momenteel op goedkeuring van de overheid voor de veiligheidsmaatregelen.
Bedrijfsleiders en regeringsleiders blijven optimistisch dat het door zal gaan
Een rivaliserend premium hotelontwikkelingsproject is ook stopgezet.
Het plan om in 2020 de eerste raketten te lanceren vanuit het Arnhem Space Center is uitgesteld tot in ieder geval medio 2021.

NASA heeft een contract om de locatie nabij de stad Nhulunbuy aan de Golf van Carpentaria te gebruiken om sondeerraketten de ruimte in te lanceren.

Het bedrijf achter het ruimtecentrum, Equatorial Launch Australia (ELA), verklaarde echter dat het contract in gevaar zou kunnen komen als de site volgend jaar geen lanceringstoestemming krijgt van de Australian Space Agency.

Carley Scott, chief executive officer van de ELA, vertelde ABC Radio Darwin dat het proces met het ruimteagentschap zich op een cruciaal moment bevindt.

“Er staat veel op het spel als deze goedkeuringen niet efficiënt worden verwerkt.

“Het NASA-contract moet op schema blijven… “[Het bureau] kan het zich niet veroorloven om een ​​lanceringsactiviteit van $ 5 miljard te negeren.”

Anthony Murfett, de adjunct-directeur van de Australian Space Agency, verklaarde dat ELA verantwoordelijk was voor het voldoen aan veiligheids- en regelgevende normen om toestemming te krijgen.

Hij verklaarde: “We zullen geen concessies doen aan de veiligheid.”

“Het betreden van de ruimte is een enorme onderneming, maar het is onze verantwoordelijkheid en de wet die we handhaven om ervoor te zorgen dat deze activiteiten zo veilig mogelijk zijn.”

Een foto van Anthony Murfett voor een groot Mars-model.
Anthony Murfett is van mening dat Equatorial Launch Australia moet voldoen aan veiligheids- en regelgevende voorschriften.


(Australian Space Agency geleverd)
Overheid en bedrijfsleven enthousiast over lancering


De regering van het Northern Territory blijft optimistisch dat de ruimtebasis ondanks het obstakel zal doorgaan.

Een woordvoerder van Chief Minister Michael Gunner verklaarde: “Het Arnhem Space Center vordert, en de regering is toegewijd aan de voltooiing ervan.”

Greg Ireland, de chief executive officer van de NT Kamer van Koophandel, verklaarde dat eventuele vertragingen bij de ruimtebasis “de voortgang” van Oost-Arnhem zouden schaden, maar hij hoopte dat het project zou worden gerealiseerd.

De heer Ierland verklaarde: “Ik ben optimistisch dat [het] op de een of andere manier zal doorgaan, maar we moeten deze dingen zo snel mogelijk laten gebeuren.”

De bedrijfsleiders van Oost Arnhem Land blijven optimistisch over het succes van het project.

“Dit jaar zal de opruiming en constructie van het terrein worden voortgezet… Jordy Bowman in ontwikkeling van East Arnhem Limited verklaarde dat de organisatie actief samenwerkt met NASA voor een lancering in 2021.

De locatie, die voornamelijk bestaat uit vrijgemaakt kreupelhout, is nog niet met infrastructuur ontwikkeld.

Mevrouw Scott verklaarde dat de aanleg van een lanceerplatform in de maak was, maar ze kon geen datum geven.

Het bedrijf zou in een vijfsterrenhotel kunnen verblijven.

Afzonderlijke voorstellen voor de bouw van een luxe zessterrenhotel aan de Darwin Waterfront door het Chinese bedrijf Landbridge zijn even onzeker.

Dinsdag verklaarde een woordvoerster van het bedrijf: “Helaas hebben COVID-19 en de bijbehorende economische gevolgen een aanzienlijke invloed gehad op de levensvatbaarheid van het project.”

Landbridge zal het project stopzetten als de werkzaamheden eind juni 2021 niet zijn hervat.

De gevel van een luxehotel aan de Darwin Waterfront, met bomen en voetgangers op de voorgrond.
Een artistieke weergave van het Darwin Luxury-hotelproject van $ 200 miljoen aan de Darwin Waterfront.
Regering van het Noordelijk Territorium
De heer Ierland typeerde de verklaring van Landbridge als “slecht nieuws” voor de toch al worstelende Darwin-businesssector.

“Als gevolg van deze ontwikkeling zouden naar verwachting ongeveer 500 banen worden gecreëerd”, voegde hij eraan toe. “Vanuit het oogpunt van de bouwsector is dit een aanzienlijk verlies.”

Landbridge is ook eigenaar van een betwiste huurovereenkomst van 99 jaar met de haven van Darwin, maar de heer Ierland verklaarde dat recente politieke besprekingen over de huurovereenkomst geen invloed hadden op de beslissing van het bedrijf.

“Het is gemakkelijk om de twee zorgen met elkaar te verbinden, maar ik geloof dat Landbridge momenteel alleen gericht is op de economische kansen”, verklaarde hij.

Zelfs als Landbridge zich terugtrok uit het plan, zei de woordvoerder van de Chief Minister, “zal er nog steeds een project op dat land doorgaan.”

De woordvoerder verklaarde dat het ofwel een ander premium hotel zou zijn, ofwel een extra jobcreërende onderneming.

Categorieën:

Laatste berichten:

01

Amsterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consec tetur adipiscing elit. Maece males mas porttitor lectus cursus nec. Ut pharetra metus nec lobortis imperdiet pharetra fermentum.