Kom en Bezoek Arnhem!

Wat is een talentscan?

Tegenwoordig kan het moeilijk zijn om een baan te vinden. Veel mensen kunnen even goed of beter gekwalificeerd zijn voor een baan dan jij, als je hun cv mag geloven. En hoe zit het met de banen die beschikbaar zijn? Vele zijn gebaseerd op de gig-economie. Ben je gekwalificeerd om daarop te solliciteren?

  • Ieder mens heeft een flinke hoeveelheid talenten, al is het soms moeilijk om die talenten zelf duidelijk te zien. Laten we daar verandering in brengen!
  • Om een kans te maken, denk ik dat we het er allemaal over eens zijn dat we ons moeten onderscheiden. Toch?

Waarom gebruikt u geen “talentscan” om in uw cv op te nemen en met uw sollicitatie mee te sturen?

Wat is een “talentscan”?

Laten we zeggen dat je een bagage afhandelaar bent, zonder baan door verminderde vliegreizen. Tonnen bagage afhandelaars zijn op zoek naar dezelfde banen in uw omgeving, en ze hebben waarschijnlijk allemaal dezelfde vaardigheden, op papier. Hoe val je op?

Beschrijf uw talenten. Bijvoorbeeld:

  • je bent stressbestendig en kunt omgaan met een hoge werkdruk
  • je bent iemand die heel goed op een schema werkt
  • je bent iemand die goed kan samenwerken met collega’s, omdat je altijd in teamverband werkt
  • je begrijpt en bedient machines en technologie

Bingo! Door uw vele talenten te ontrafelen, kan een potentiële werkgever zien dat u in andere functies of zelfs in andere takken van het werk past. En door je talenten op te sommen, bouw je aan je zelfvertrouwen. En dit geldt niet alleen voor bagageafhandelaars. Het kan echt helpen in alle beroepen!

Ieder mens heeft heel wat talenten, al is het soms moeilijk om die talenten zelf duidelijk te zien. Laten we daar verandering in brengen!

Hoe scan je je talenten?

Coole bonen. Maar hoe scan je precies je talenten?

Je moet uitgebreid kijken naar je emotionele talenten (je drive of passies), en je rationele talenten (je stijl of manier van denken). Die kunnen je een duidelijk beeld geven van de dingen die je energie en plezier in het leven geven. Bam! Nu komen we ergens.

Voor een goede scan moet je drie soorten talenten in jezelf onderscheiden:

Graaf diep in je innerlijk en zet alle resultaten zorgvuldig op een rijtje.

Emotionele talenten

Wat zijn je ware passies? Passies zijn sterke drijfveren. Het zijn je bronnen van energie. Noteer ze.

Rationele talenten

Wat is uw denkstijl? Een denkstijl bepaalt hoe u van nature informatie opneemt en verwerkt. Ben je een strategische denker? Geweldig. Veel bedrijven snakken naar dat soort mensen.

Fysieke talenten

Heb je specifieke lichaamskenmerken waardoor je iets heel gemakkelijk doet? Bijvoorbeeld een sport of vaardigheid. Geweldig! De kans is groot dat ze je perfect geschikt maken voor een specifieke job. Zorg er gewoon voor dat je ze toevoegt aan de talentscan-sectie van je cv.

En het nog betere nieuws? Nadat je je unieke talenten en eigenschappen hebt opgesomd, geven de resultaten een goed beeld van je natuurlijke potentieel.

Je diploma’s en werkervaring opnoemen is geweldig – het laat zien wat je in het verleden hebt gedaan en wat je al kunt – maar je talentenscan toevoegen geeft een overzicht van waar je in de toekomst naartoe kunt!

Categorieën:

Laatste berichten:

01

Amsterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consec tetur adipiscing elit. Maece males mas porttitor lectus cursus nec. Ut pharetra metus nec lobortis imperdiet pharetra fermentum.