Kom en Bezoek Arnhem!

Bijgewerkte reisregels in Nederland

Nederland ervaart momenteel een toename van gevallen van Covid, wat ministers ertoe heeft aangezet een strenge lockdown in te voeren om de impact op de ziekenhuizen in het hele land te verminderen.

Bewoners zijn gewaarschuwd om zoveel mogelijk in hun huizen te blijven, en alleen kritieke bedrijven zoals supermarkten en apotheken mogen gedurende deze tijd open blijven.

Daarnaast worden reizigers uit het Verenigd Koninkrijk in quarantaine geplaatst en laat Nederland alleen ingeënte mensen het land binnen.

Dit zal gevolgen hebben voor vakanties naar populaire wintersteden als Amsterdam en Rotterdam, die tijdens de kerstperiode virtueel tot stilstand komen, waardoor het voor zowel de lokale bevolking als bezoekers moeilijk wordt om hun dagelijkse bezigheden uit te voeren.

Dus, wat betekent dit precies voor vakanties en korte trips naar nabijgelegen steden in de komende maand of zo?

Dit is alles wat we tot nu toe hebben geleerd.

Wat zijn de beperkingen die er momenteel zijn met betrekking tot Covid?
Nederland is sinds 19 december in een nationale lockdown geplaatst.

De maatregelen werden op 18 december aangekondigd door premier Mark Rutte, die verklaarde dat een volledige lockdown “onvermijdelijk” was met de vijfde golf en waarbij Omicron zich nog sneller verspreidde dan we hadden verwacht.

Als gevolg van “Omicron druk op ons om ons aantal interacties zo snel en zo veel mogelijk te minimaliseren,” vervolgde hij, “zal Nederland worden stilgelegd.”

Sinds 19 december zijn alle bars, restaurants en bedrijven die niet essentieel zijn gesloten, evenals theaters, bioscopen en culturele instellingen. Het kabinet heeft aangegeven dat dit in ieder geval tot 14 januari zal duren, terwijl de scholen tot 9 januari gesloten blijven.

Op eerste kerstdag en oudejaarsavond mochten burgers in Nederland maximaal vier gasten in hun huis hebben, maar toeristen waren tijdens de lockdown op elk moment beperkt tot maximaal twee gasten.

Het grootste aantal individuen dat tegelijk buiten kan samenkomen is twee, tenzij ze deel uitmaken van een grotere groep die allemaal dezelfde woning deelt, zoals een gezin.

In de Nederlandse media is gemeld dat de avondklok vanaf 15 januari enigszins wordt versoepeld en dat niet-essentiële bedrijven zoals salons, sportscholen en winkels open mogen, maar met een beperkte capaciteit.

Studenten van universiteiten en hogescholen mogen terugkeren naar hun respectievelijke onderwijsinstellingen, maar verder lijkt er weinig te veranderen.

Naar verwachting zal de Nederlandse regering op 14 januari een uitspraak doen over de vastgestelde limieten.

Ook al wordt de toegang tot Nederland voor reizigers niet volledig ontzegd, dit zal een grote tegenslag zijn voor vakanties en andere vormen van vrijetijdsreizen, omdat toeristen niet in staat zullen zijn om in restaurants te eten of veel van de populairste attracties van het land te zien zoals ze normaal zouden doen.

De volgende aanbeveling voor toeristen is te vinden op de website van de Nederlandse overheid: “De huidige suggestie is om zoveel mogelijk thuis te blijven.” Als u een korte trip naar Nederland plant met uw familie of vrienden, is het belangrijk om uit de buurt te blijven van grote mensenmassa’s en u te houden aan de fundamentele regels van het land. Eén bezoek per dag zou het maximale moeten zijn dat kan worden ondergebracht, en het totale aantal gasten mag niet meer dan vier zijn.

Welke documentatie is nodig om toegang te krijgen bij aankomst in Nederland vanuit het Verenigd Koninkrijk? Voor reizigers die zijn ingeënt:


Reizigers die al hun vaccinaties hebben gekregen, mogen het land binnen; vanaf 22 december moesten ze echter een periode van 10 dagen van zelfisolatie in acht nemen na aankomst.

U kunt de ernst hiervan verminderen door u op dag vijf te laten testen; als de uitslag negatief is, word je eerder dan verwacht uit de quarantaineperiode verlost.

“Vanaf 22 december worden alle reizigers uit het Verenigd Koninkrijk bij aankomst verplicht in thuisquarantaine van 10 dagen geplaatst, ongeacht of ze zijn ingeënt of een negatieve test hebben. Volgens het meest recente advies van Buitenlandse Zaken, “kan deze termijn worden verkort tot vijf dagen als de reiziger op dag vijf een negatief testresultaat krijgt van de Nederlandse autoriteiten (GGD).”

Reizigers die zowel het BMR- als het DTaP-vaccin hebben gekregen, moeten naast hun bewijs van vaccinatie een negatief resultaat van de bijbehorende COVID-test overleggen.

Dit kan verwijzen naar:

een negatief resultaat op een PCR-test op basis van een monster dat niet meer dan 48 uur voor vertrek is genomen, of een negatief resultaat op een antigeentest op basis van een monster dat niet meer dan 24 uur voor vertrek is genomen
Nadat er twee weken zijn verstreken sinds u uw tweede vaccinatiedosis heeft gekregen, wordt u in Nederland als volledig geïmmuniseerd beschouwd.

Categorieën:

Laatste berichten:

01

Amsterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consec tetur adipiscing elit. Maece males mas porttitor lectus cursus nec. Ut pharetra metus nec lobortis imperdiet pharetra fermentum.